網絡 23 條:無得睇同人,等如世界末日!|港腐女學 Funuiology

20151204 網絡23條

 

網絡 23 條 12 月 9 號恢復二讀,到時如果通過咗真係 GG,除左冇得睇惡搞野高登野,就我地腐女而言冇得畫同人睇同人分享同人,咩同人活動都冇哂…到時真心世界末日……

 

作為喜歡畫畫創作嘅人,我完全接受唔到言論自由創作自由被如此打壓!!

 

希望大家一齊參加聯署(請按此)

 

了解更多

上網就關你事 ! 「網絡 23 條」版權條例(修訂)草案 15 條 FAQ 懶人包|unwire.hk

6條Q&A解疑難|法政匯思

 

相關文章

網絡 23 條,龍門任你擺!|搵錢童子

版權大聯盟支持網絡 23 條 網民:反省下點解無人睇|蔓珠編輯室

 

更多資訊,請留意蔓珠 FB 專頁

 

留言

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

w

連結到 %s