網絡 23 條,龍門任你擺!|搵錢童子

列印

 

網絡 23 條立法,從此龍門任政府擺~你諗住 cap 圖講笑?同人些牙打機?想畫漫畫?對唔住,唔得,拉得!

 

最抵死係佢話豁免「戲仿、諷刺、引言及時事評論、模仿同滑稽」,即係……點呀?唔明喎!唔夠好笑咁點呀?扮得唔似又點呀?定義咁模糊,法官大人,到時邊條入我罪邊條無罪呀?拿拿拿,可能呢幅圖我都要過問過啊大空翼個作者先俾我 post 啊。真心問,咁我又屬唔屬於戲仿?定諷刺?好亂呀,媽呀~

 

到時扭得好,踢得鬼馬,可稱霸只有網絡 23 條啦!下星期三就會提交立法會表決,你唔係唔聯署唔反對呀嘛?

 

加入聯署請按此

 

更多資訊,請留意蔓珠 FB 專頁

 

留言

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 / 變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 / 變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 / 變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 / 變更 )

連結到 %s