周永康:呢個係一個零持續性既發展|街巷人物

20150824 封鎖恆基 4

 

我啱啱開完會過嚟,到咗半個鐘左右,我覺得商場入面經過嘅市民都幾冷漠,例如頭先聽到兩個行過嘅 20 幾歲女仔,話啲村民好嘈,阻住佢地 shopping,係幾令人心淡。一定程度上係反映即使市民對民主有訴求,但係對呢個都市嘅發展就欠缺反思。

 

其實我地無理由認為咁大片土地用嚟作一個零持續性嘅發展係無問題。咁大片土地點能夠一味得旅客同消費?呢個簡直係自我毁滅,係非常不健康嘅發展!

 

香港人,今時今日政府可以咁樣對東北居民,我地仍然坐視不理嘅話,其實就係共犯!我地唔應該容許呢種事繼續落去!

留言

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 / 變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 / 變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 / 變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 / 變更 )

連結到 %s