東北村民要加油!|街巷人物

20150824 封鎖恆基

 

東北村民要加油!

 

新界東北呢單野舊年六月我地已經有留意,不過今日就係咁啱行街經過 IFC 呢度。覺得成件事根本係地産霸權太犀利,係啲地産商夾硬搶人啲地,村民好慘。即使舊年衝入立法會我地都唔覺得過份,都好同情佢地。

 

响度聽咗十分鐘,覺得李兆基梗係應該落嚟見村民,其他香港人都應該支持村民。

 

其實無理由咁大個高爾夫球場俾有錢人玩哂,窮人就無地方住。如果佢地搞集會我地得閒的話都會支持。

 

東北村民要加油!我地係 17 歲、11 歲、同埋14歳嘅 Steven、Tom 同 Yip。

 

圖、文:蔓珠編輯室

留言

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

w

連結到 %s